degivrare dezghetare

Toate produsele prezentate, pot fi achizitionate din magazinul nostru online: www.e-incalzireelectrica.ro

DEGIVRARE_DEZGHETARE CONDUCTE

Sistemul de degivrare-dezghetare a conductelor (protectie contra inghetului) se utilizeaza pentru protectia tevilor din plastic, metal impotriva inghetului. Cablul de degivrare se monteaza direct pe teava , spiralat sau de-a lungul acesteia.

De asemenea, sistemul de protectie contra inghetului, cu cabluri de incalzire, poate fi utilizat pentru a preveni inghetarea sau pentru a mentine o anumita temperatura a diverselor lichide ce sunt stocate in recipienti de plastic, tabla etc.

degivrare_dezghetare_conducte_1 degivrare_dezghetare_conducte_5
degivrare_dezghetare_conducte_2 degivrare_dezghetare_conducte_3 degivrare_dezghetare_conducte_4

Se pot proteja conductele ingropate la adancimi mici dar si conductele aeriene.

Pentru tevile de plastic este indicat ca pe toata suprafata acestora sa se monteze o folie de aluminiu, peste care se va monta cablul de dezghetare. Daca prinderea cablului de degivrare se realizeaza cu banda de aluminiu adeziva, se poate fixa cablul pe conducta dupa care, de-a lungul cablului, se poate monta banda adeziva de aluminiu.

Dupa montarea cablului de degivrare este obligatoriu sa se realizeze o termoizolatie a tevii respective, cu rolul de a micsora pierderile de caldura catre exterior. In cazul in care nu se asigura aceasta izolatie termica, nu se poate asigura o functionare corespunzatoare a sistemului de degivrare.

degivrare_dezghetare_conducte_6 degivrare_dezghetare_conducte_7 degivrare_dezghetare_conducte_8

Necesarul de putere pentru cablul de degivrare se calculeaza in functie de diametrul exterior al conductei, de natura materialului, de grosimea peretilor tevii, de grosimea si natura stratului de izolatie termica, de temperatura exterioara precum si de temperatura la care trebuie mentinut fluidul vehiculat in interiorul conductei.

Pentru realizarea sistemului de degivrare a conductelor se pot utiliza cabluri de incalzire autoreglabile (cele mai utilizate) sau cabluri de incalzire prefabricate, la rola, cu lungimi si puteri predefinite.

degivrare_dezghetare_conducte_9 degivrare_dezghetare_conducte_10 degivrare_dezghetare_conducte_11 degivrare_dezghetare_conducte_12 degivrare_dezghetare_conducte_13 degivrare_dezghetare_conducte_14

In cazul utilizarii cablurilor de incalzire autoreglabile pentru degivrarea conductelor nu este neaparat necesar utilizarea unui termostat de contact pentru comanda acestora.

In cazul utilizarii cablurilor de degivrare cu lungimi si puteri predefinite, este necesar utilizarea unui termostat cu senzor de temperatura, pentru realizarea comenzii acestor cabluri. Senzorul de temperatura se va pozitiona pe conducta.

Astfel temperatura conductei va fi mentinuta la valoarea necesara pentru a impiedica inghetarea fluidului vehiculat sau mentinerea temperaturii acestuia.

degivrare_dezghetare_conducte_14 degivrare_dezghetare_conducte_14 degivrare_dezghetare_conducte_14 degivrare_dezghetare_conducte_14

Avantajele utilizarii sistemului de degivrare (protectie la inghet) a conductelor :
- conductele subterane pot fi ingropate la adancimi mici
- se previne inghetul conductelor
- fluidele vehiculate pot fi mentinute la anumite temperaturi
- lipsa deteriorarilor cauzate de ciclurile de inghet-dezghet
- lipsa reparatiilor.

Copyright © 2023 - SC.CIPEC.SRL, toate drepturile rezervate | Politica Cookie | Politica de Confidentialitate